Facebook Link to Facebook Pinterest Link to Pinterest Linkedin Link to Linkedin Instagram Link to Instagram Search Link to Search Home Home Phone Phone Horario Horario Mail Mail
Blog
Anterior
Següent

Entrevista a CarpetXL Magazine

Autor /
Turkestan

Data /
juliol 2018

Categoria /
Premsa

Juan Sastre és el propietari de la galeria de catifes Turkestan situada al centre de Barcelona, a pocs passos del famós carrer comercial de Rambla de Catalunya. Dirigeix la seva botiga conjuntament amb el Brais i amb el seu fill, el Javier. A Turkestan s'han especialitzat en les catifes orientals nòmades d'alta qualitat. L'any 2018, Turkestan va guanyar el premi Carpet XL Star a la categoria de "Remodelació Exemplar": per a maximitzar el seu showroom de 200 m², han inventat un nou concepte de botiga que combina un espai expositiu flexible amb un sistema d'emmagatzematge digitalitzat.

Com et vas iniciar al món de les catifes?
En el meu cas sóc la tercera generació d'un negoci familiar que va començar el meu avi el 1913. Des de petit he sentit tot tipus d'històries increïbles sobre Orient i les seves catifes.

Què et sembla més interessant d'aquest sector?
Vaig començar a viatjar amb els meus pares el 1974 i la meva fascinació per aquest món no ha fet més que créixer: tots aquells viatges, les històries sobre catifes i, òbviament, la gent que les envolta, tant els artesans com els comerciants. En aquesta indústria estàs constantment aprenent i descobrint coses noves. És un món on com més coses aprens, més et queda per aprendre.

Quins canvis esperes veure en el món de les catifes?
Personalment em sembla especialment interessant tot allò relacionat amb la recerca en dissenys i tècniques – sempre que la qualitat es mantingui. Crec que la recuperació de dissenys i tècniques antigues pot ser una font pràcticament inesgotable de noves idees.

Tens una catifa favorita?
És difícil de dir, però la meva família de catifes favorites és la de catifes tribals. Les catifes nòmades tenen un caràcter molt potent gràcies al seu procés de nuat espontani, i gràcies a les arrels culturals que hereten després de segles de tradició. En canvi, les catifes realitzades en tallers de petites poblacions o als estudis de les ciutats, amb un control mil·limètric de la producció, no tenen aquesta essència pròpia. Per a mi, les Gabbehs fines actuals representen un bon exemple d'una família de catifes tribals.

Subscriu-te al nostre newsletter