Facebook Link to Facebook Pinterest Link to Pinterest Linkedin Link to Linkedin Instagram Link to Instagram Search Link to Search Home Home Phone Phone Horario Horario Mail Mail
Blog
Següent

Karabagh o Kuba Zejwa

Autor /
Turkestan

Data /
abril 2021

Categoria /
Catifes

Tags /
Catifa

Càucas, Karabagh o Quba Zejwa, diseny Perepedil
Nord-est del Càucas, Azerbaidjan, prop de Mar Caspi
 
Urdits, trames i nus en llana
Densitat: 70.000 nusos/m2
Textura ligera
 
Mides: 187x397
 
Edat: ca. 1920

Les catifes del Caucas es caracteritzen pels dissenys fortament geometrics.

 

Quatre medallons florals dentats de colors suaus, decorats amb motius vegetals i animals, destaquen sobre fons negre, vorejats pel disseny anomenat Ram’s Horn Cuernos de carnero, molt característic d'alguns grups de catifes del Caucas.

El fons és ple de motius geomètrics, florals i animals, principalment figures d’ocells que també es troben aparellats en els medallons, en total 70, i també 4 figures humanes als laterals dels medallons dels extrems, que solien indicar que la teixidora estava embarassada, per mirar d’influir en el gènere del bebé. Per altra banda també podia ser la manera d’il·lustrar altres aspectes de la seva vida, com a representació d’un o més companys del grup tribal.

La sanefa principal, ricament decorada amb motius geomètrics contraposats, adornats amb un motiu floral, està vorejada per dues sanefes secundàries de motius florals i encara una segona amb el característic motiu positiu/negatiu.

La densitat de el disseny de fons amb animals i flors estilitzats és una font de fascinació sense fi per a l'espectador.

Subscriu-te al nostre newsletter