Facebook Link to Facebook Pinterest Link to Pinterest Linkedin Link to Linkedin Instagram Link to Instagram Search Link to Search Home Home Phone Phone Horario Horario Mail Mail
Blog
Anterior
Següent

Turkestan apareix a la Cover Magazine!

Autor /
Javier Sastre

Data /
març 2016

Categoria /
Premsa

Estem molt contents de l’article que el Sebastian Ghandchi ha escrit sobre la nostra nova galeria i sobre Miratges, la nostra primera col·lecció de 2016 per a la revista Cover Magazine.

«’Miratges’ és el títol de la col·lecció d’obertura de la nova galeria de Turkestan, que està composada per un cojunt de kñilims Mazandaran, unes peces minimalistes que per primera vegada arriben a la ciutat. L’exposició inclou algunes peces antigues i altres de noves, que són principalment de Zollanvari Internacional.

El propietari de la galeria, en Joan Sastre, el tercer de la seva família en el negoci familiar, es defineix a sí mateix com un ‘caçador de trames i ordits’ i està especialment content de la nova forma de presentar les seves catifes com a peces d’art, tant com a complement per al terra com per les parets. ‘El nou showroom està pensat com una galeria d’art i està molt més centrada en el disseny que l’anterior. L’objectiu és presentar entre tres i quatre col·leccions temàtiques a l’any’.

L’antigua galeria de Turkestan va obrir el 1935 a la Rambla de Catalunya 78, un dels carrers barcelonins més de moda, i aviat va aconseguir el seu renom. El negoci familiar en realitat data del 1913, quan lavi del Joan va començar a comerciar sota el nom de Juan A Sastre. El 1935 ell i el seu fill, el pare de l’actual Joan Sastre, va obrir una fàbrica de catifes nuades a mà, Alfombras y Tapices SA, per a crear les seves pròpies catifes.

Els kílims Banneh, Noor i Kiasar de la col·lecció són de la regió del nord de l’Iran coneguda com a Mazandaran. Les tires verticals i horitzontals i el potent disseny minimalista troben paral·lelismes a l’art contemporani occidental i a l’arquitectura. Tanmateix, aquesta tècnica de teixir ha estat documentada a la cultura iraniana fa més de 500 anys.

La nova galeria està a Roger de Llúria 90, a poques passes de l’anterior botiga, i igualment prop de nombroses botigues d’interiorisme i botigues de mobles.»

Text del Sebastian Ghandchi

 

Subscriu-te al nostre newsletter